Uitvoerenden

MARGARETHA CONSORT – een internationale beleving
De organisatie van Passiemuziek Tiel gaat met deze uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach voor de hoogste kwaliteit.

margaretha

Margaretha Consort | artistieke leiding Marit Broekroelofs

Het Margaretha Consort is een internationaal ensemble dat zich onder de artistieke leiding van Marit Broekroelofs steeds meer een plek verwerft in de wereld van de oude muziek.

 

 

Marit Broekroelofs | artistieke leiding, cello

Marit Broekroelofs | artistieke leiding, cello

De warme klank van oude instrumenten, de zangers die gespecialiseerd zijn in het barokke repertoire, de wijd en zijd befaamde solisten, de onderlinge chemie en daardoor de hoge kwaliteit van de samenwerking en uitvoeringen zijn de elementen waarmee dit ensemble zich onderscheidt en wat door pers en publiek wordt opgemerkt.

pieter-dirksen

Pieter Dirksen | muzikale leiding

Met Pieter Dirksen kwam het reeds meerdere keren tot samenwerking. De wederzijdse erkenning van elkaars expertise en professionaliteit werkt zeer enthousiasmerend en er is sprake van een zeer vruchtbare kruisbestuiving. De uitstekende sfeer waarin wordt gewerkt maakt deze samenwerking tot iets om naar uit te zien! Dirksen wilde deze Johannespassion dan ook heel graag uitvoeren met het Margaretha Consort.

 

Jan van Elsacker

Jan van Elsacker | evangelist

Eerste uitvoering
Het is vrijwel met zekerheid te stellen dat Bach bij zijn eerste uitvoering van de Johannes in 1724 werkte met een kamermuzikale bezetting. Het Margaretha Consort bestaat daarom voor deze uitvoering dan ook uit 10 zangers in totaal en een enkel bezet orkest.

 

Marcel van Dieren | Christus, aria’s

De evangelist (Jan van Elsacker) heeft als enige alleen die rol. De bas die Christus zingt (Marcel van Dieren) zingt echter ook aria’s, en verder worden de aria’s en de rollen van Pilatus, Petrus etc. vanuit het koor gezongen. Dat is een duidelijke keuze van Pieter Dirksen omdat ook Bach het deed met de zangers die er beschikbaar waren. Het is niet gezegd dat er voor elke rol een aparte zanger moest zijn.

Marjon Strijk | sopraan

Marjon Strijk | sopraan

Het Margaretha Consort is dus een uitstekende keuze voor deze speciale uitvoering en wij stellen dit ensemble dan ook graag aan u voor. Samen met dit geweldige ensemble, Pieter Dirksen, de schitterende solisten en u als publiek  gaan we dan ook voor een gezamenlijke, intieme en intense beleving van dit meesterwerk op 17 maart aanstaande!

Helena Poczykowska | alt

Helena Poczykowska | alt

Margaretha Consort & Choir o.l.v. Pieter Dirksen
Jan van Elsacker – evangelist
Marcel van Dieren – Christus
Marjon Strijk, Hanneke Baan – sopraan
Helena Poczykowska, Tim Braithwaite – alt
Kevin Skelton, Laurent Nadal – tenor
Geert Rolfes, Clemens Broekroelofs – bas

 

 

Geert Rolfes | bas

Geert Rolfes | bas

Viool/viola d’amore: Franc Polmann, Tomasz Plusa
Altviool: Imke Jansen
Cello: Marit Broekroelofs
Viola da gamba: Marike Tuin
Contrabas: Tilman Schmidt
Hobo: Peter Frankenberg, Nele Vertommen
Fagot: José Gomes
Orgel: Jorge Lopez-Escribano
Clavecimbel: Pieter Dirksen

 

www.margarethaconsort.nl

Advertenties